Consiliere psihologica de familie

Familia este sursa din care individul isi incepe existenta si, o continua pe drumul lent dintre nastere si moarte. Familia ofera repere de crestere si dezvoltare si, in familie se pun bazele existentei fiecaruia dintre noi. Caracteristicile familiale se transmit de la urmas la urmas , transgenerational si, daca acestea sunt alterate, se vor transmite in acest fel . Astfel, existenta poate deveni, pentru unii, dintr-o sansa la crestere si dezvoltare armonioasa, la o cursa cu obstacole , invaluita de teama si neputinta.

Ceea ce se invata in familie, se pune in aplicare in societate si in relatiile pe care fiecare individ si le creeaza. Daca reperele sale sunt dezechilibrate, vor deveni sursa de dificultati .

Cum, familia este sediul in care individul asimilieaza repere, ea este si locul din care isi extrage resursele. Relatiile echilibrate si armonioase cu membrii familiei devine resursa pentru fiecare individ care face parte din ea.

Terapia de familia tocmai asta urmareste. Sa asiste si sa reechilibreze disfunctionalitatile existente in miezul  modelului familial, sa previna si sa actioneze , astfel incat armonia si echilibrul sa troneze.