Astazi este despre povesti. Si, cui nu-i plac povestile, nu-i asa ?

George W. Burns ne aduce,prin cartea sa „101 povesti vindecatoare pentru adulti „, povesti si metafore care spun ceva despre noi , ca oameni.

” Povestile indeplinesc diferite functii. Ele nu doar relateaza faptele petrecute , ci comunica ceva si despre noi , despre experientele noastre, despre perceptiile noastre si depsre viziunea noastra asupra lumii . Caci exact asa cum povestile modeleaza felul in care percepem si in care interactionam cu lumea si reveleaza aspecte esentiale despre noi insine , in anii mai tarzii ne ajuta sa ne reamintim calatoria vietii noastre , cu toate trepidatiile si triumfurile ei. Chiar dupa ce ne-am dus, povestile raman in urma noastra .[…]Povestile sunt mai mult decat un mijloc de rezolvare a problemelor. Ele ii vorbesc ascultatorului despre sanatate si insanatosire intr-un mod care este preventiv. Povestile pot intari, imbogati sau stimula . Ele pot initia ascultatorii in experiente sau provocari pe care sa nu le fi intalnit inca si pot oferi sugestii sau mijloace de a face fata acestei situatii daca sau cand ea se iveste „.

Povestile sunt sursa de metafore, iar metaforele au un impact puternic in lucrul terapeutic.

Pentru ca ne plac atat de mult, am ales sa impartasesc cateva dintre cele mai frumoase povesti din aceasta .carte

 

Recomand cu drag , George W. Burns -” 101 povesti vindecatoare pentru adulti .Folosirea metaforelor in terapie(2012) „: Bucuresti. Editura trei