Fiti multumiti cu ceea ce aveti!

„O sotie se trezi intr-o duminica dimineata in mirosul de cafea proaspat fiarta si croissants fierbinti. Cateva minute mai tarziu sotul ei aparu pe usa dormitorului, purtand o tava de mic dejun. Inainte ca sotul sa fi avut macar o sansa sa-i ureze buna dimineata, ea incepu sa vorbeasca.

-Nimic nu e asa dulce ca niste miere pe acesti croissants ai tai dimineata. Ai observat vreodata cate feluri diferite de miere exista? Fiecare miere, ca si fiecare vin, are propriile caracteristici unice. Mierea a fost pretuita timp de generatii in multe culturi. Culegatorii isi risca viata catarandu-se pe peretii stancilor si in copaci inalti ca sa adune miere salbatica. E cunoscuta pentru valoarea sa curativa. Numim locurile cu pamant bogat si roditor un taram de lapte si miere. Mierea este cu siguranta favorita mea pentru uns pe paine la micul dejun!

Sotul intreba surprins:

-Ce te-a apucat? De ce perorezi asa liric despre miere?

Sotia il ignora si continua:

-Pe de alta parte, mierea e nesanatoasa. Te-ai gandit vreodata la toate acele insecte mizerabile care o aduna, carand-o pe corpurile lor, fabricand-o in conditii neigienice si depozitand-o pe undeva prin paduri? Albinele n-au auzit niciodata de Louis Pasteur. Oricum, excesul de miere nu e bun pentru zaharul din sange. Independent de impuritati, chiar mierea in sine poate cauza probleme de sanatate. Si cum poti spune cand ai mancat prea multa? Cum iti cunosti propriul nivel de toleranta? Nu, daca ma gandesc mai bine, nu pot sa sufar mierea.

Sotul ramase buimac la acest monolog. Credea ca este o surpriza romantica sa-i aduca sotiei micul dejun la pat. Era uimit de comentariile categorice si totusi contradictorii ale sotiei sale.

-Stai un minut, spuse el. Cum poti sa sustii simultan doua opinii atat de contradictorii despre acelasi obiect?

-Nu fac asta, spuse sotia. Am de ales care dintre dintre opinii sa o sustin-si asta depinde daca avem sau nu miere in camara.”

Despre povesti aici:

Aceasta poveste simpatica ar putea explica de ce , in general femeile vorbesc atat de mult- pentru a-si formula optiuni diverse pentru fiecare alegere, si in al doilea rand, de ce , uneori par atat de nehotarate si contradictorii.

Lasand insa gluma la o parte, adevarul este ca, in viata e important sa stii sa te adaptezi si sa te multumesti cu ceea ce ai , pe moment. Sa traiesti in prezenti, si sa nu simti niciun lips. Creativitatea si bunadispozitia sa iti fie aliati in tot ceea ce intreprinzi.