Descopera alegerile pe care le ai la dispozitie !

„In fiecare zi a saptamanii, ceasul desteptator al lui Dave suna exact la ora 6:30 a.m. Punea de ceai si pregatea masa de dimineata in timp ce apa fierbea in ceainic si ceaiul se facea. Ii ducea sotiei ceaiul, apoi se radea si facea dus pana se trezea si ea. Dupa ce manca acelasi sortiment de cereale de mic dejun pe care le prefera inca din copilarie, prindea autobuzul de 7:53 pentru serviciu , ca sa ajunga inaintea restului echipei si sa ofere astfel un exemplu bun.

De peste un sfert de veac ramasese in acelasi departament si, cu toate ca jobul lui avea intre timp o responsabilitate mai mare si un salariu mai bun, zicea ca facea tot acelasi lucru-„impingand hartii peste birou”. In fiecare pauza de pranz pleca de la serviciu exact la ora 1, ajungea la (1:07) la cafeneaua sa favorita, unde stia ca-l va astepta o masa, impreuna cu permanenta lui comanda a unui sandvici cu pui si salata si a unei cafele,

In timp ce discuta cu terapeutul lui rutina de weekend , Dave a spus ca el si sotia lui isi puneau intotdeauna desteptatorul sa sune la ora 7:30 a.m. sambetele, ca sa poate dormi mai mult. Dupa ce pregatea ceaiul , se radea si facea dus , amandoi o porneau la cumparaturi , inainte de a se invarti cu treburile gospodaresti prin casa tot restul zilei.

-Si, ce faceti duminica? l-a intrebat terapeutul.

-A! iesim in oras,  a raspuns.

Prinzand ceea ce parea a fi o lumina la capatul unui tunel, acesta a intrebat:

-Unde mergeti?

-O , la cafeneaua mea favorita, a raspuns, unde mancam un sandivici cu pui si salata si bem cafea.

Dave se simtea deprimat si, cand a inceput sa examineze cum putea sa isi modifice principiul rutinier, pentru a-si schimba experientele si felul in care se simtea, a inceput sa sovaie, fiind desigur si chiar putin temator- si era firesc asa, caci modul lui de trai nu numai ca era familiar, dar, ii si tinea viata echilibrata si stabila. Actiona in sensul ca ii limita riscul de neprevazut, dar, in felul acesta, ii limita si posibilitatea de a se bucura.

Discutand ce pasi mici ar putea face pentru a-si demara procesul de schimbare si , analizand daca ii placea realmente ce facea si, in caz ca nu, cum ar fi putut sa le faca diferit , a inceput sa traiasca emotii mai favorabile. A incercat mancaruri si bauturi noi , a iesit in locuri diferite, a facut calatorii, si-a luat zile libere.

Cateodata , schimbarea poate sa para dificila, rau prevestitoare si chiar inspaimantatoare, dar Dave a invatat ca daca faci schimbari treptate , in ritmul tau , poti deschide oportunitati pentru experiente si posibilitati noi. ”

Despre povesti aici:

Dave este, intradevar , un caz de pe urma caruia  se poate invata. Se intampla sa te complaci in rutina pentru ca este confortabil, sigur si linistit. Dar, rutina ucide spiritul . Indrazneste sa faci lucruri diferite ! indrazneste sa traiesti , asa cum iti place !