O singura persoana poate sa faca schimbari importante!

„In timp ce imi conduceam baiatul la scoala cu masina, am intalnit un om care, printr-un simplu gest a schimbat comportamentul unui sat intreg.

Domnul mai in varsta era noul ajutor al scolii la trecerea de pietoni din intersectie. In timp ce treceam prin acea interesctie cu masina, mi-a facut un semn cu mana cum i-ai face unui prieten apropiat. Gestul lui era insotit de un zambet larg. In urmatoarele doua zile i-am studiat discret fata ca sa-mi dau seama daca-l cunosteam. Nu-l cunosteam. Poate ma confundase cu altcineva. Poate credea ca imi recunoscuse masina ca fiind a vreunui prieten. Atunci cand m-am convins ca eram straini unul fata de celalalt, deja ne zambeam si ne faceam cu mana calduros in fiecare dimineata.

Apoi, intr-o zi , misterul a fost elucidat. Apropiindu-ma de intersectia respectiva, am oprit masina in spatele unui sir de alte masini, in timp ce un grup de elevi trecea strada. Dupa ce elevii au ajuns teferi pe trotuarul de vizavi, batranelul si-a coborat steguletul si a lasat masinile sa treaca. Am observat ca a facut semn cu mana si a zambit primei masini cu gesturile pe care le crezusem adresate mie personal. Copiii din prima masina erau obisnuiti cu salutul cald de dimineata. Deja isi trasesera geamurile in jos si se aplecau veseli in afara ca sa ii raspunda, facandu-i semn cu mana.A doua masina a primit acelasi salut. A facut la fel cu fiecare masina care a trecut.

Am continuat sa urmaresc zi de zi cum acest singur gest al unui om influenta conducatorii auto obisnuiti ai diminetii. Nu am vazut niciodata pe cineva care sa nu-i raspunda. Cum se simteau? m-am intrebat. Ce diferenta reprezenta pentru dimineata lor amabilitatea calda a unui strain? In ceea ce ma priveste abia asteptam in fiecare zi bucuria unui salut din partea unui prieten pe care nu-l cunoscusem niciodata. Veselia lui imi incalzea inceputul zilei. Cu un simplu gest-un semn cald cu mana si o fata zambitoare- el schimbase comportamentul si, presupun , sentimentele intregului sat.”

Despre povesti aici:

Pe mine personal, povestea ma face sa ma gandesc la trei lucruri:

  1. Nivelul de maturitate si acceptare personala al batranelului, care cunoaste iubirea de sine si fericirea launtrica. Afisandu-si starea de bine, trezeste ceva si in interlocutorii sai;
  2. Schimbarea poate incepe prin gesturi mici, provenite de la o singura persoana. Desi uneori auzim „as vrea sa schimb ceva, dar de unul singur nu pot”, iata ca se poate. Un gest mic influenteaza o intreaga comunitate si, se propaga prin reciprocitate.
  3. Starea de bine interioara si energia pozitiva pe care o poti simti, daruind si primind.

Tu ce ai facut in ultimul timp, ca sa schimbi ceva?